Ваня Майсторска, редактор БГ УЧЕБНИК

Posted by on Jan 6, 2022

VO Rec & Post-production

“Казвам се Ваня Майсторска и работя като редактор и автор на учебно съдържание в издателство „БГ Учебник“.
През лятото на 2020 г. решихме да направим аудиозаписи на текстовете за диктовка в две наши помагала по български език и литература за 4. клас. Необходимостта беше продиктувана от изискванията на националното външно оценяване в 4. клас, чийто изпит включва такава дидактическа задача. Определящо в случая обаче беше желанието ни да предложим на учителите едни професионално направени и записани аудиотекстове по всички правила на диктовката в начален етап.
За целта се обърнахме към няколко специализирани в звукозапис фирми, които ни изпратиха своите оферти. Като малко и неразполагащо с голям бюджет издателство търсихме оптималната комбинация от разумна цена и високо качество на услугата. След преглед на офертите и разговори с представителите на фирмите се спряхме на звукозаписното студио на Ивайло Демидов. За него получихме препоръка и от покойния вече Ники Русиновски, чиято компетентност високо ценяхме.
Определихме ден и час, като предварително подготвихме всичко необходимо за пристъпването към запис.
Работният ден протече изключително професионално. Ивайло Демидов беше точен, компетентен, търпелив спрямо несвикналия на професионален запис глас на четеца. Извършваха се колкото беше необходимо повторения, за да се извлече най-доброто като вариант. Самият четец беше умело предразположен и много бързо навлезе в работен ритъм.
Последвалата обработка на записите се случи в уговорения срок. Впоследствие се наложи малка промяна в два от текстовете – не по вина на звукооператора. Чест му прави, че прие професионално допълнително възникналата работа, без да праменя крайната уговорена цена, като се има предвид, че дори му се наложи да пътува до Разград, за да записва, както и да напасва после файловете спрямо наложилите се промени.
Крайният резултат беше напълно удовлетворяващ и продуктът, който предоставихме на началните учители, им помага много в работата.
Използвам случая още веднъж да благодаря на Ивайло Демидов от името на издателство „БГ Учебник“ за професионализма и коректността, както и да го препоръчам на други, които търсят подобна услуга.”

Ваня Майсторска
Редактор
БГ Учебник
София, бул. Цветан Лазаров 152
Мобилен: 0889 462 966
Телефон: 0700 4 29 29 
bguchebnik.com