Ул.”Нов живот”Вх. ХХХ

Закъснелият концерт към фестивал Улица „Нов живот“ Вх. ХХХ се случи, от феновете, за феновете на Воев, в навечерието на рождения му ден, 30+ години след него.
19 май в софийската Топлоцентрала продължи тройната ХХХудожествена серия от хладното есенно начало на Алея Воев, във Фабрика Автономия и в Cryptid Art Space. Акцентът този път обаче беше върху вестта, че пост-пънк дарк уейвът е жив (не само за организаторите от Даркуейв Радомир), стойностните текстове – също.


ПРОГРАМАТА:


Входът беше със свободно дарение, за обгрижване логистиката на бандите и други разходи, които бяха се наложили около организацията, без финансова печалба за никого, но с акцент върху екосоциалната печалба. Затова всички художници, поети и активно съдействаха за ХХХасфатирането на Улица „Нов живот“ дотук влизаха без регистрация и с предимство. За останалите стотина места в камерната зала имаше шанс всички останали да се регистрират предварително, до запълване на капацитета на залата – 200 места.
Индивидуалната регистрацията за достъп стана със съобщение до активистката поща на съорганизаторите от Храна, не война – София (от които е и еко-социално отговорният кетъринг за активните на и зад сцената).

За неуспелите да се включат по една или друга причина на място в Топлоцентрала е беше осигурен безплатен аудио-видео лайвстрийм с чат за обратна връзка, достъпен на адрес http://ivaylodemidov.info/livestream за датата и времето на провеждането на феста – 19 май 2023 от 17:00 до 23:59 ч. българско време.


За новодомците на Улица „Нов живот“ ще отбележим изрично – на тази територия цялата организация от членове на общността е на доброволни начала и на хоризонтален принцип. Музикантите, художниците, поетите, активистите и меценатите сме с Воев в сърцето и дадохме и продължаваме да даваме своя специфичен принос „не за хонорари, а защото сме звездни мърди“. Целта? Свободната общност на Улица „Нов живот“ да продължи да бъде свободна.